Nasbidar vóór amnestie, DNA-leden Nieuw Suriname tégen
01 Apr 2012, 06:00
foto


De voorzitter van Nieuw Suriname, John Nasibdar, stelt dat de partij eens is met de wijziging van de amnestiewet. De assembleeleden Harish Monorath en Prem Lachman zouden de verkeerde koers volgen. De parlementariërs zijn tegen de wijziging van de amnestiewet en hebben dat publiekelijk kenbaar gemaakt. Door geen quorum te verlenen, is de huishoudelijke vergadering op 23 maart niet doorgegaan.


Nasibdar zegt aan Starnieuws dat het standpunt ingenomen is door het bestuur en ook de achterban is geraadpleegd. Monorath, die ook ondervoorzitter van Nieuw Suriname is, om een reactie gevraagd, verwijst naar het vonnis van de rechter. Nasibdar is niet bevoegd om namens de partij op te treden. Het dagelijks bestuur, vertegenwoordigt de partij in en buiten rechte. Die bestuursleden hebben niet bepaald dat ze voor amnestie zijn. Nasibdar is niet in staat een bestuursvergadering te houden. Ook een ledenvergadering kan hij niet uitschrijven, want hij wordt volgens Monorath niet gedragen.

Gesprek
Nasibdar merkt op dat er gesprek mogelijk is met de twee volksvertegenwoordigers. “Diverse pogingen om weder te geraken in enig volwassen overleg met deze leden is telkenmale door hen genegeerd. Nimmer is er overleg geweest tussen genoemde leden en de partij over brandende staatszaken die worden behandeld in De Nationale Assemblee. De partij is ook niet gevraagd om een eenduidig standpunt in te nemen over welk onderwerp dan ook”, stelt Nasibdar.

Monorath antwoordt hierop dat Nasibdar nooit voor een normale manier van communiceren heeft gekozen. “Hij kan alleen maar deurwaarders exploot sturen. Maar wij zijn niet geïnteresseerd in de mening van Nasibdar. Hij mag vinden wat hij wil. Hij zit in de coalitie maar staakt als vakbondsleider van de Brandweer en de bond bij het BOG”, zegt het assembleelid.


Overleg nodig
Nasibdar en de bestuursleden die hem ondersteunen vinden dat het geenszins de intentie is om het recht op vrije meningsuiting aan te tasten. “Maar in deze actuele discussie over het initiatief tot wijziging van de amnestiewet is het absoluut noodzakelijk om persoonlijke geschillen terzijde te leggen om dan gezamenlijk te kunnen brainstormen over het standpunt van de partij. Zeker omdat het betreft een nationale zaak waar het belang van de partij ondergeschikt dient te zijn aan dat van Suriname”, merkt bestuurslid Guno Fris op.

Nasibdar en Fris zeggen dat het om een zwaarwichtig onderwerp gaat en dat soloacties van de DNA-leden niet gewenst zijn. De partij maakt deel uit van de Mega Combinatie en wil in deze kwestie haar bijdrage leveren. Monorath zegt geen behoefte te hebben aan een gesprek met Nasibdar en zijn secondanten. Hij zegt dat hij en Lachman niet teruggeroepen kunnen worden, “want wij zijn niet uit de partij gestapt en ook niet uit de Mega Combinatie”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May