Prijzen basisgoederen worden per 16 april verlaagd
31 Mar 2012, 01:30
foto


De prijzen van basisgoederen worden per 16 april verlaagd. Dit deelde president Desi Bouterse mee vrijdagavond in een besloten vergadering in Ocer aan de leden van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Bouterse had op 25 februari aangekondigd dat de prijzen van goederen omlaag moeten. Er is vanaf toen gewerkt aan diverse modellen om te komen tot verlaging van de prijzen in de winkel. Vrijdagavond is er ook uitgebreid informatie gegeven over de governement-take. Met de inkomsten van SRD 1.60 tot SRD 1.70 per liter brandstof worden diverse sociale voorzieningen zoals aov en kinderbijslag gefinancierd.

Subsidie
Met diverse importeurs is er gesproken over betaalbaar maken van een pakket van 40 basisgoederen. Vicepresident Robert Ameerali had eerder uitgerekend dat het terugdraaien van government-take alleen de prijs van de goederen niet betaalbaar zal maken. Om aan zijn belofte te houden, denkt Bouterse aan subsidie van goederen. Dit stuit op weerstand bij het bedrijfsleven. Er is gepleit voor een subject subsidie, waardoor mensen die de ondersteuning het hard nodig hebben, deze daadwerkelijk krijgen.

De NDP komt vanavond weer bijeen. Dan zal beslist worden over de voordracht van diverse kandidaten uit alle districten van het land. De voorzitter van de partij zal formeel worden gekozen. Het is allang duidelijk dat Bouterse opnieuw het roer van de partij zal overnemen, ook al had hij hier afstand van gedaan toen hij gekozen werd tot president.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May