Importeur werkt mee om 'Cocaïne' terug te nemen
31 Mar 2012, 09:00
foto


Het bedrijf Sahara dat de energydrank 'Cocaïne' heeft geïmporteerd, wil meewerken om het product van de schappen te halen. Dit blijkt uit een gesprek dat de ondernemer had met het ministerie van Handel en Industrie.

Minister Michael Miskin zegt aan Starnieuws dat de ondernemer bereid is mee te werken. Intussen is ook het Korps Politie Suriname bezig met deze kwestie. Volgens de minister toonde de importeur zijn welwillendheid. Hij heeft echter geïnvesteerd en zou graag een vergoeding willen hebben.

Terwijl de politie bezig is op eigen terrein, zal het ministerie van Handel en Industrie de negatieve lijst van producten die niet geïmporteerd mogen worden, verder aanscherpen. Hierdoor zullen producten zoals 'Cocaïne' niet meer geïmporteerd kunnen worden. Op het blikje van dit product staat dat het 3.5 keer zo sterk is als een normale energydrank.

Miskin heeft zijn collega van Volksgezondheid, Celcius Waterberg gevraagd om een onderzoek in te stellen naar de drank. Het gaat om een sterke concentratie cafeïne. Waterberg heeft beloofd hier werk van te zullen maken. De bewindsman raadt de samenleving aan om voorzichtig te zijn met gebruik van dranken die schadelijk kunnen zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May