DSB Bank noteert nettowinst SRD 35.7 miljoen over 2011
30 Mar 2012, 11:30
foto


De Surinaamsche Bank NV (DSB Bank) noteert over het boekjaar 2011 een nettowinst van ruim SRD 35.7 miljoen. Ten opzichte van 2010 is dit een groei van 30 procent. De directie zegt in haar jaarverslag dat dit een versteviging is van de marktpositie van de bank.

De bank boekte op vrijwel alle financiële diensten winst, zoals sparen en gireren. Het eigen vermogen van de bank gaat ten opzichte van het jaar daarvoor omhoog met 20 procent en stijgt van SRD 150.1 miljoen naar SRD 180.1 miljoen.

Positieve resultaten
De bank heeft gisteravond op de jaarvergadering het jaarverslag gepresenteerd aandeelhouders. Uit het jaarverslag valt op te merken dat de bank haar winst in de afgelopen vijf jaar steeds heeft zien groeien.

Door de steeds positieve resultaten van de bank de afgelopen vijf jaar stegen ook de belastingafdrachten en de dividenduitkeringen. Aan belasting is aan de staat afgedragen in 2011 SRD 35.7 miljoen en aan dividenduitkeringen een bedrag van SRD 12.5 miljoen. De nettowinst per aandeel is ook gestegen de afgelopen 5 jaar en is nu SRD 4,10.

Monetaire ontwikkelingen
De DSB Bank praat in haar jaarverslag van een goede monetaire ontwikkeling. De aanname van de wet ‘toezicht op het bank- en kredietwezen’ in De Nationale Assemblee wordt toegejuicht. Ook de toename van de nationale liquiditeitenmassa met een stijging van 21 procent wordt gezien als een positieve ontwikkeling.

Op nationaal gebied memoreert de bank positieve ontwikkelingen zoals de stijging van de lange termijn vreemde valuta rating door Standard & Poor van B+ naar BB– met en stabiel vooruitzicht. Volgens de bank heeft Suriname goed geprofiteerd van onrustig economisch klimaat in de wereld. Dit heeft geleid tot stijging van olieprijzen en de goudprijs. De huidige investeringen van verschillende buitenlandse en lokale investeerders is een goed voorbeeld van hoe de huidige regering economische activiteiten stimuleert en nadrukkelijk heeft opgenomen in haar beleid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May