Toestel Blue Wing raakt van de baan in binnenland
29 Mar 2012, 19:16
foto


Op de redactie van Starnieuws werd aangenomen dat het om het zoveelste gerucht ging, toen het nieuws binnenkwam dat er een ongeluk is gebeurd met een toestel van Blue Wing, in het Lawagebied. Toen het avondblad De West binnenkwam, bleek dat het deze keer inderdaad mis is gegaan met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij.

Gerard Brunings, senior luchtvaart adviseur van de president, bevestigt tegenover Starnieuws dat hij op de hoogte is gesteld van een incident met een toestel van Blue Wing. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het toestel is aan de grond en moet worden gerepareerd. Er zijn geen nadere details bekend.

De West meldt dat het vliegtuig op vliegveld Kawemhaken bij het Inheemse dorp Anapaike in zuidoost Suriname van de baan raakte. Inzittenden kregen de schrik van hun leven. Het toestel raakte tijdens de landing van de baan en kwam in een bosschage terecht. De directeur van Blue Wing, Amichand Jhauw bevestigt tegenover de krant dat het toestel doorschoot. Volgens hem is de baan te kort. Technici zijn intussen naar Kawemhaken gegaan om de schade op te meten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May