Politieberichten: Politie pakt dieven door kordaat optreden
28 Mar 2012, 16:45
foto


Een man en een vrouw zijn vanmiddag aangehouden door de recherche van bureau Nieuwe Haven en de surveillance groep van Wanica. Dit tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een beroving vanmorgen aan de Industrieweg. Twee ongewapende manspersonen beroofden voor een winkel een leverancier van een mobiele telefoontoestel en een aantal Digicel- en Uniqa belkaarten.

Na de daad reden ze weg in een gereedstaande personenauto. Er werd gelijk een sms-bericht gelanceerd, terwijl diverse eenheden van de politie werden gealarmeerd. Het gelukte de politie eenheden het voertuig klem te rijden aan de Saktoeweg te Leiding. In de auto zaten een man en een vrouw. Hangende het onderzoek is het voertuig in beslag genomen en is het tweetal overgedragen aan de recherche van Bureau Nieuwe Haven.

Man betrokken bij roof Snesikondre aangehouden
De politie van Sipaliwini heeft vannacht een bestuurder betrokken bij een beroving te Snesikondre in de kraag gevat. Deze verdachte had kort te voren vier andere gewapende manspersonen afgezet te Tumatu op Langatabiki. Onder bedreiging beroofden zij een winkelier van SRD 2.500 en een cognacfles die op de helft gevuld is met ruw goud. Zij wilden ervandoor gaan in een ander voertuig, maar door de achtervolging van de plaatselijke bewoners werd dit verhinderd. De bestuurder werd ter plaatse aangehouden, terwijl de overige vier het bos invluchtten. Twee hunner zijn oud bekenden van de politie. Hangende het onderzoek is het voertuig in beslag genomen.


Vijf aangehouden voor diefstal onderdelen
De recherche van Gewesten Dienst heeft zondag vijf verdachten voor diefstal aangehouden. Dit vijftal wordt ervan verdacht op 17 maart op een terrein aan de Henarweg te Livorno uit een houtenkist onderdelen van zwaar materieel te hebben gestolen. De eigenaar trof bij een man enkele onderdelen van zwaar materieel aan die hij herkende als zijn goederen. Deze eigenaar schakelde gelijk de politie in. De man werd in de kraag gevat en gaf aan deze onderdelen te hebben gekocht. Deze koper werd na verhoor heengezonden.

Het vervolgonderzoek leidde tot de aanhouding van vijf jonge mannen. Bij twee van de verdachten, die te Domburg zijn aangehouden, zijn heel wat gedemonteerde onderdelen aangetroffen. Het gaat in deze om een 4-tal toolboxen met gereedschappen, sleutels, wielsokken en andere gereedschappen. Benadeelden en of eigenaren kunnen contact maken met de recherche van de Gewesten Dienst op het politiebureau de Nieuwe Grond.

Dit meldt de politie voorlichting
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May