Consensus over huurprijzen Studentenhuisvesting Campus Village
07 Mar, 16:43
foto
Er verblijven ruim 300 studenten in het Campus Village van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.


Vanaf 1 maart 2024 gelden nieuwe huurprijzen voor huisvesting in het Campus Village. Voor een tweepersoonskamer is de huur maandelijks SRD 1000, terwijl dat voor een vierpersoonskamer SRD 600 bedraagt. De prijzen zijn na gesprekken tussen de regering en de Studentenhuisvesting Campus Village overeengekomen.

De kosten voor wassen en drogen zijn niet gesubsidieerd en bedragen SRD 26. Voor het gebruik van een eigen koelkast wordt SRD 115 in rekening gebracht, terwijl het gebruik van een koelkast van de campus SRD 150 kost. Deze aanpassingen zijn het resultaat van een goedgekeurde subsidie die gedurende zes maanden zal worden verstrekt.

Er wordt verder gewerkt aan een studiefinancieringsregeling voor studenten. De regering heeft ook fiat gegeven voor het afbouwen van drie gebouwen op het terrein van Campus Village.

"We zijn verheugd over de positieve uitkomst van onze gesprekken met de regering en kijken ernaar uit om deze nieuwe ontwikkelingen te implementeren ten behoeve van onze studenten," aldus Wandana Algoe-Pultoo, voorzitter van Campus Village. "Dit toont aan dat we samen stappen kunnen zetten om de toegang tot betaalbare huisvesting en onderwijs te verbeteren."

De stichting heeft sinds 2022 een schuld van SRD 513.000 opgebouwd voor onder andere nutsvoorzieningen. Ook zijn er sinds 2019 geen renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de gebouwen. De stichting komt op SRD 5.6 miljoen voor renovatiekosten. Volgens Algoe-Pultoo wordt er alles aan gedaan om tot een oplossing en consensus te komen van de financiële verplichtingen.

Studentenhuisvesting Campus Village is een studentenhuisvestingscomplex dat zich inzet voor het bieden van betaalbare en kwalitatief hoogwaardige huisvesting aan studenten. Er verblijven ruim 300 studenten - de meesten uit districten - in de appartementen bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De jongeren hebben eerder geprotesteerd tegen de verhoogde huurtarieven die in nog geen maand werden verhoogd van SRD 400 naar SRD 920 (4 studenten op een kamer) en SRD 750 naar SRD 1.725 (2 studenten per kamer).
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April