138 brillen verstrekt bij afsluiting Gran Mati
22 Mar 2023, 10:40
foto
Operatie Gran Mati van het Nationaal Leger is afgesloten met de overhandiging van 138 brillen aan bewoners van Apoera. (Foto: Defensie)


De tweede editie van de civiel militaire operatie Gran Mati van het Nationaal Leger, is zaterdag afgesloten met de overhandiging van 138 brillen aan de gemeenschap van het ressort Kabalebo. De operatie is in september van vorig jaar gehouden. De brillen zijn bekostigd door de United States Southern Command (US Southcom).

De brillen van optiek Lorgnet NV zijn overhandigd aan de bewoners die vorig jaar tijdens de operatie oogmetingen hebben gedaan en geregistreerd zijn. Het geheel gebeurde onder aanvoering van de kapitein Guno Welzijn, hoofd van de Militaire Geneeskundige Dienst van het Nationaal Leger.

‘Gran Mati’ werd van 26 tot 29 september 2022 gehouden in Apoera. Er is tandheelkundige, oogheelkundige en basisgezondheidszorg verstrekt aan 560 patiënten. Voor de tandheelkundige zorg waren er drie Surinaamse tandartsen, één Nederlandse tandarts en drie tandartsassistenten aanwezig. Vanuit US Southcom zijn er medicijnen, producten voor de tandheelkundige zorg en 470 complete schoolpakketten gedoneerd.

Met ‘Gran Mati’, de grote vriend, komt het leger dichterbij het volk om te steunen en aan te pakken waar nodig. Hiermee wordt getracht ontwikkeling te ondersteunen in het gebied, licht de voorlichting van het ministerie van Defensie toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May