Surinaamse Brouwerij vergoedt 5-jarige studie van Priya Jagai
15 Aug 2011, 22:00
foto
Ellen Bang A Foe-Nelson, human resource manager van de Surinaamse Brouwerij (links) en Priya Jagai met de cheque die 'de studiekosten gedurende het hele studieproces' vergoedt. (Foto: René Gompers)


Priya Jagai (18) mag op kosten van de Surinaamse Brouwerij een vijfjarige studie in 'Chemical Engineering' volgen. Zij vertrekt op 19 augustus naar Delft, Nederland. Priya is de best geslaagde van het Miranda Lyceum. Haar gemiddeld cijfer is 8.7. Zij heeft eveneens de VWO Natuurkunde Olympiade gewonnen.

Priya, haar zusters en ouders zijn overgelukkig met deze mogelijkheid. "Het was altijd mijn droom om mij verder te verdiepen in natuurkunde en scheikunde. Ik weet dat de studie niet mogelijk is in Suriname. Toen de Surinaamse Brouwerij op school een presentatie deed over de te winnen beurs, heb ik er alles aan gedaan om in aanmerking hiervoor te komen", zegt Priya aan Starnieuws.

Ellen Bang A Foe-Nelson, human resource manager van de Brouwerij, zegt dat Priya aan alle criteria voldoet. Het bedrijf heeft dit jaar drie beurzen ter beschikking gesteld. Twee zijn nationale beurzen, die nog toegewezen zullen worden. De volledige studiekosten, ticket, verblijf, kosten voor college, boeken enzovoorts wordt door de Surinaamse Brouwerij betaald. Het bedrijf investeert in jong kader. Priya zal na haar studie bij de Brouwerij komen werken.

Hoewel het afscheid zwaar is voor Priya en haar familie, zullen ze er alles aan doen om de studie succesvol te doen verlopen. Priya heeft geloof in haar kunnen en moedigt jongeren aan om hun dromen te realiseren. Zij is dankbaar voor de mogelijkheid om verder te kunnen studeren. "Nu ik achttien ben, zal ik zeker een glas Parbo bier proeven", zegt Priya lachend.

            video.gif video

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May