Politie Para stopt VHP-bijeenkomst Bernharddorp
09 Dec 2019, 17:27
foto
De politie van Para heeft vrijdag een openbare bijeenkomst van de VHP te Bernharddorp stopgezet.


De politie van Para heeft vrijdag een openbare bijeenkomst van de politieke partij VHP te Bernharddorp gestopt. De vergadering was al een half uur aan de gang, toen de manschappen van de politie Para de partijtoppers erop wees dat er geen vergunning was aangevraagd en verleend voor de openbare bijeenkomst.

VHP-voorzitter Chan Santokhi was op het moment dat de politie kwam aan het woord. Hij beëindigde zijn toespraak en heeft zich verontschuldigd bij de wetsdienaren. De politie heeft de locatie verlaten nadat zij zich ervan had vergewist dat het opgekomen publiek was vertrokken.

Met het stopzetten van deze illegale activiteit is een rechtmatige bestuurskundige handeling gepleegd, zegt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para. "Het is een wettelijke verplichting van de burgerij om vergunning/toestemming te vragen aan het bestuursorgaan." Voor het houden van een openbare activiteit is toestemming van de districtscommissaris vereist, benadrukt BIC Para.

Het voegt eraan toe dat met de vergunningsaanvraag veiligheidsmaatregelen worden getroffen om mogelijke uitspattingen of wanordelijkheden te voorkomen. In de vergunning staan ook voorwaarden en bepalingen waar de vergunninghouder zich moet houden voor het houden van de openbare activiteit.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April