Breaking: Vrijspraak voor Etienne Boerenveen
29 Nov 2019, 10:17
foto
Irvin Kanhai, advocaat van Desi Bouterse, op weg naar de zitting. Als eerste zijn de zaken in de burgerkamer voorgegaan. (Foto: Raoul Lith)


De Krijgsraad heeft Etienne Boerenveen vrijgesproken in het 8 decemberstrafproces. Tegen hem had het Openbaar Ministerie 20 jaar geëist. De Krijgsraad concludeert dat er geen bewijs is geleverd tegen hem. Onder strenge veiligheidsmaatregelen wordt er vonnis uitgesproken in het 8 decemberstrafproces, dat vanaf 30 november 2007 gaande is.  De zaak tegen ex-bevelhebber Desi Bouterse gaat als laatste voor in deze burgerkamer. President Bouterse is op dit moment op staatsbezoek in Volksrepubliek China. De zitting is nu even geschorst. 

Tegen Jimmy Stolk had auditeur-militair Roy Elgin vrijspraak gevorderd. De Krijgsraad is meegegaan met de eis en heeft hem vrijgesproken. Arthy Gorré die ook terechtstond in deze kamer is intussen overleden. Er was 20 jaar tegen hem geëist. Het Openbaar Ministerie is niet ontvankelijk verklaard door de rechtbank.  

De burgerkamer staat onder leiding van Cynthia Valstein-Montnor en bestaat verder uit de rechters Suzanne Chu en Rewita Chatterpal. Alle 23 verdachten zijn voor vandaag gedagvaard. De zaken in de militaire kamer gaan om 13.00 uur voor. 


Advertenties