Singi Konmakandra sluit succesvol jaar af
07 Oct, 22:41
foto
Aan de Singi Konmakandra's van WeCareSuriname hebben ongeveer 300 senioren meegedaan.


De laatste Singi Konmakandra van dit jaar is zondag bij huize Margriet gehouden. Liesbeth Peroti was de muzikant van de middag en het was weer een feest waar de senioren van genoten. Zij toonden ook hun zangtalent. Want bij de Singi Konmakandra gaat het erom, dat de senioren geactiveerd worden: ze moeten zelf ook mee gaan doen. En dat doen ze dan ook, zegt de organisatie WeCareSuriname. 

In het afgelopen jaar hebben minstens 300 senioren genoten van de Singi Konmakandra. Op verschillende locaties is elke eerste zondag van de maand een Singi Konmakandra geweest. In samenwerking met muzikanten uit de samenleving, die zich geheel belangeloos beschikbaar stelden, werden de senioren geamuseerd. Belangrijk was dat de senioren zelf actief meededen. Zo hebben zij zelf een instrument bespeeld, gezongen en moppen verteld.

Op de locaties waar de Singi Konmakandra gehouden is, werd met de ontvangende instelling prima samengewerkt.  Een succes was ook de samenwerking tussen instellingen. Het Blauwe Nest bracht een aantal van haar bewoners naar de Singi Konmakandra in huize Margriet. Zo een samenwerking wordt beoogd vanuit de organisatie. Het is jammer dat niet alle woonzorgvoorzieningen hun senioren de Singi Konmakandra  hebben willen bieden, merkt de organisatie op. 

WeCareSuriname die deze activiteit heeft opgezet gaat er ook het volgende jaar mee door, dat staat vast. Er komt een evaluatie met de instellingen die deelnamen, de bewoners en de muzikanten. Er wordt naar gestreefd de pool van deelnemende muzikanten uit te breiden. 

De eerste Singi Konmakandra van 2020 zal zijn op 2 februari. WeCareSuriname roept muzikanten die willen meedoen op om zich aan te melden via Facebook of via wecaresuriname@gmail.com.