Reden schaarste: Veel medicijnen bij BGVS vervallen
25 Jun, 02:49
foto


Een bericht gepubliceerd door het avondblad De West over schaarste aan 70 medicijnen, wordt verder verspreid via social media. De krant meldt dat geruime tijd patiënten kenbaar maken dat verschillende apotheken niet voorzien zijn van een aantal medicijnen. Starnieuws verneemt dat de medicijnen daadwerkelijk niet voorradig waren. Intussen is een deel aangevuld, terwijl andere medicamenten nog moeten aankomen bij het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS). 

Bij navraag blijkt dat bij de wisseling van de wacht bij BGVS een groot deel van de medicamenten die schaars werden, waren vervallen. De nieuwe directie heeft de medicijnen weer moeten bestellen. Dit proces heeft enige tijd in beslag genomen. Tegenover Starnieuws wordt benadrukt dat het probleem meer van administratieve en organisatorische aard was. Het ging niet om dat er geen geld voor medicamenten beschikbaar was. 

NDP-fractieleider, Amzad Abdoel, heeft deze kwestie ook aangekaart maandag in De Nationale Assemblee. Hoewel de openbare vergadering over de wet 'Notarisambt' door gebrek aan quorum niet doorgegaan is, vond Abdoel het belangrijk dat de regering zo snel mogelijk duidelijkheid geeft over de schaarste aan medicijnen.