Controle Corantijnrivier wordt aangescherpt
18 Jun 2019, 15:40
foto
Op de Corantijnrivier zal extra controle worden uitgeoefend. Een werkgroep moet oplossingen uitwerken over de 'back-track-route'.


De patrouille op de Corantijnrivier zal worden aangescherpt. Er zal een controlepost worden ingesteld ter bewaking en regulering van het personen- en goederenverkeer, alsook de volksgezondheid. Zo spoedig mogelijk zal een werkgroep in het leven worden geroepen voor het uitwerken van duurzame oplossingen, met betrekking tot de ‘back-track-route’. 

Woensdag zal een regeringsdelegatie zich oriënteren in Nickerie. De regering heeft vanaf het uitvallen van de veerdienst tussen Suriname en Guyana, welke onderhouden wordt door Canawaima Ferry Service, de nodige acties ondernomen om de dienst weer operationeel te maken, staat in een persbericht van het Nationaal Informatie Instituut.

Voor een duurzame oplossing en spoedige aanpak van de problemen, heeft na besluit van de Raad van Ministers vandaag op het ministerie van Buitenlandse Zaken, een werkoverleg plaatsgevonden. Hieraan hebben deelgenomen de ministers van Buitenlandse Zaken, Justitie & Politie, Defensie, Openbare Werken, Transport en Communicatie en Regionale Ontwikkeling. Verder hebben ook vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën (Douane) en Volksgezondheid, de Districtcommissaris van Nickerie en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing geparticipeerd.

Aan het oriëntatiebezoek aan Nickerie nemen deze ministeries en instituten, onder leiding van de minister van Justitie en Politie deel. Er moet gezamenlijk met de overige ministers een spoedoplossing komen voor de ontstane situatie. Aan de gemeenschap wordt gevraagd zich te houden aan de geldende regels, betreffende immigratie en de aanwijzingen van de autoriteiten ter plaatse stipt na te leven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April