Drie Haïtianen aangehouden voor oplichting
12 Jun, 16:46
foto


Twee Haïtiaanse vrouwen en een man zijn aangehouden voor oplichting door de politie van het ressort Centrum. Een aantal personen heeft het vorige jaar aangifte gedaan tegen deze drie verdachten. Deze oplichters benaderden de slachtoffers in het stadscentrum en hielden de mensen daarbij voor dat zij hun levensbestemming konden openbaren.

Deze mensen moesten hun geld en sieraden in een 'sip lock' zakje waarin as zat, stoppen. Vervolgens werd het zakje in de tas van zo een benadeelde gezet met de mededeling dat de persoon enige tijd daarna zijn of haar kostbaarheden uit het zakje mocht nemen.

Wanneer de mensen na enige tijd in de zakjes keken, zagen zij alleen kleine steentjes daarin liggen. Na uitgewerkte informatie zijn de drie verdachten aangehouden en overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo die belast is met het verdere onderzoek, meldt de politie Public Relations. 

Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van dit trio. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog aan te melden bij de recherche van Regio Paramaribo voor het doen van aangifte. 
Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau Geyersvlijt en is te bereiken op de telefoonnummers 451163 of 450635.


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September