Elias: Geneeskundige commissie strategisch ingesteld
12 Jun, 18:41
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid (midden) samen met de ingestelde geneeskundige commissie. Rechts van hem voorzitter tevens waarnemend directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft vandaag een nieuwe geneeskundige commissie geïnstalleerd onder leiding van waarnemend directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. De commissie is strategisch samengesteld, zegt de bewindsman in gesprek met Starnieuws. Een afgevaardigde van het Staatsziekenfonds/Armulov heeft ook zitting hierin. Zo kunnen aanvragen om patiënten voor uitzending naar het buitenland sneller worden behandeld. 

Waarnemend directeur van Volksgezondheid, Jessurun, zei bij de installatie blij te zijn met de samenstelling van deze commissie. Het gaat niet alleen om het keuren van landsdienaren. De commissie heeft belangrijke taak om te beslissen over  het uitzenden van patiënten naar het buitenland voor medische behandeling via het SZF/Armulov. De minister heeft er vertrouwen in dat de commissie haar zware werk naar eer en geweten zal doen. 

In de geneeskundige commissie hebben verder zitting: Robert Mohamed, lid en vervanger van de voorzitter, Jeffery Lau, Aartie Nannan-Toekoen, Brian Panka, Cynthia Kooman en Chantal Eltenberg. De commissie is voor een jaar benoemd. 

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September