Halfhide wil Nicaragua interesseren voor agrarische projecten
02 May 2019, 09:38
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling in gesprek met ambassadeur Arnold Halfhide. (Foto: RO/NII)


Ambassadeur Arnold Halfhide zal van 10 tot 18 mei een missie leiden naar Nicaragua. Hij is niet residerend, buitengewoon gevolmachtigd ambassadeur van Suriname voor Nicaragua. Halfhide heeft met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling informatie ingewonnen over agrarische projecten die het ministerie heeft gepland of al in uitvoering heeft in het binnenland. “We willen concrete voorstellen presenteren in Nicaragua en partijen interesseren met elkaar samen te werken,” legt Halfhide uit.

De ambassadeur zal ook zijn geloofsbrieven presenteren aan president Daniel Ortega. De missie wordt gefaciliteerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassadeur wil gebruik maken van deze gelegenheid om een samenwerking op gang te brengen tussen de twee landen door een aantal projecten te presenteren gericht op de rurale ontwikkeling op het gebied van landbouw, veeteelt en visserij, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Minister Dikan verleent zijn volledige medewerking en stelt informatie rond relevante projecten beschikbaar. De minister heeft de ambassadeur ingelicht over zijn beleid om de gemeenschappen in het binnenland te helpen de agrarische sector in die gebieden te ontwikkelen. Het ministerie stimuleert binnenlandbewoners tot productie van zowel landbouw- als non-timber forest products, en levert een actieve bijdrage bij het aantrekken van investeerders en afnemers. Daarbij wordt structureel gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de producten, zodat die kunnen voldoen aan internationale standaarden. Uiteindelijk moeten de plaatselijke gemeenschappen uitgroeien tot ondernemers in de agrarische sector, met drastische verhoging van de verdiencapaciteit en verbetering van hun levenskwaliteit.

“We moeten de mensen inwerken in die diversificatie, zodat wij hen uit die armoede kunnen helpen,” stelt de minister. De bewindsman heeft benadrukt dat het agrarische beleid wordt gemaakt door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, en dat zijn ministerie de vertaling daarvan doorvoert naar het binnenland. Tijdens de ontmoeting met de ambassadeur waren ook aanwezig de directeuren Leeroy Jack (Directoraat Duurzame Ontwikkeling Agrarische Ontwikkeling Binnenland) en Wilco Finisie (Regionale Ontwikkeling). 
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April