AFD zegt 5 miljoen euro toe voor Marwina ziekenhuis
12 Dec, 00:01
foto
Van l-r: Robert Mohamed, onderdirecteur Volksgezondheid, Laurent Fakhoury, AFD directeur Frans-Guyana en Suriname, Gaelle Narayanassamy, AFD programmabeheerder, Philippe Cognata AFD regionaal directeur en minister Antoine Elias.


Het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD) heeft 5 miljoen euro toegezegd voor het verder versterken en operationele capaciteit van het Marwina streekziekenhuis. Dit bevestigt minister Antoine Elias van Volksgezondheid tegenover Starnieuws. De bewindsman is ingenomen met de steun die wordt verkregen voor het nieuwe ziekenhuis.

Regionaal directeur van AFD, Philippe Cognata, en AFD-directeur voor Frans-Guyana en Suriname, Laurent Fakhoury hebben op 10 en 11 december een werkbezoek gebracht. Zij hebben een eerste officiële ontmoeting gehad met minister Elias op zijn departement.

Beide toppers hebben volgens de bewindsman aangegeven dat zij uitermate tevreden zijn met de vorderingen die er geboekt worden in het Marwina ziekenhuis. Sinds 11 september 2018 biedt het ziekenhuis zijn diensten aan de gemeenschap aan.

In het ziekenhuis werken inmiddels een internist, een kinderarts en gynaecoloog. Er worden ook al patiënten opgenomen. De AFD-topmannen zijn hiermee bijzonder ingenomen. De samenwerking met het ziekenhuis in Saint Laurent, Frans-Guyana verloopt ook goed. Om de bilaterale samenwerking tussen de ziekenhuizen te versterken, is er over een periode van drie jaar 100.000 euro toegezegd, zegt de minister.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June