Suriname en Brazilië werken projectvoorstellen uit
04 Dec 2018, 17:45
foto


In het kader van de technische samenwerking tussen Suriname en Brazilië, zijn er door functionarissen uit beide landen, verschillende projectvoorstellen geformuleerd, die op lijn zijn met de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Het gaat in deze om de verwerking en productie van oliën uit tonka, maripa en krappa, kleine kippenkwekerijen, Agroforestry en samenwerking tussen de Diplomatieke Instituten van Suriname en Brazilië.

Er zijn in dezelfde periode ook twee projecten geëvalueerd en succesvol afgesloten middels een presentatie, te weten: Institutionele versterking van de Centrale Bank van Suriname en een project op het gebied van hiv/aids. De delegatie uit Brazilië stond onder leiding van de Deputy Director General van het Braziliaans Agentschap voor Samenwerking (ABC), ambassadeur Demétrio Bueno Carvalho.

De directeur van Buitenlandse Zaken, Miriam Makintosh, ambassadeur Luziano Truideman en de ambassadeur van Brazilië in Suriname, Laudemar Aguiar benadrukten de uitstekende band tussen Suriname en Brazilië, die sinds maart 1976 diplomatieke relaties onderhouden. De functionarissen gaven aan dat de samenwerking tussen Suriname en Brazilië een goed voorbeeld is van een succesvolle Zuid-Zuid samenwerking.

Volgens Aguiar heeft Suriname op dit moment de meeste technische projecten met Brazilië. Het gaat om projecten op het gebied van landbouw, volksgezondheid, natuurlijke hulpbronnen, onderwijs, capaciteit- en institutionele versterking, meldt de voorlichting van Buitenlandse Zaken, via het Nationaal Informatie Instituut.