President ontvangt geloofsbrieven ambassadeurs
20 Nov, 20:41
foto
President Desi Bouterse met de ambassadeur van Mexico, Rosario Asela Molinero. (Foto: Buza/NII)


President Desi Bouterse heeft vandaag de geloofsbrieven van de ambassadeurs van de Verenigde Staten, Mexico en Vaticaan ontvangen op het presidentieel paleis. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (Buza) was ook aanwezig bij deze gelegenheid.

De nieuwe ambassadeur van de VS is Karen Lynn Williams; Rosario Asela Molinero is de vertegenwoordiger van de Verenigde Mexicaanse Staten en de niet-residerend apostolisch nuntius/ambassadeur van de Heilige Stoel is Fortunatus Nwachukwu, meldt de voorlichting van Buza, via het Nationaal Informatie Instituut.

Bouterse heeft hierna in aanwezigheid van Pollack-Beighle, afzonderlijke gesprekken gevoerd met de nieuwe ambassadeurs. Williams zegt uit te kijken naar een goede samenwerking met Suriname. “Ik zal de goede band voortzetten die mijn voorganger en de medewerkers van de ambassade in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.”

Molinero wil zich sterk maken om de relatie op het gebied van landbouw, toerisme en ‘climate change’ te verstevigen. Zij feliciteerde de Surinaamse gemeenschap ook met 43 jaar staatkundige onafhankelijkheid; vanwege andere verplichtingen zal zij de festiviteiten missen.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May