Finisie verruilt DNA-lidmaatschap voor dc Brokopondo
01 Aug 2018, 07:36
foto
Fredrik Finisie wordt de nieuwe districtscommissaris van Brokopondo. (Foto: DNA)


Na 22 jaar is een eind gekomen aan de parlementaire carrière van Frederik Finisie (NDP). Hij verruilt zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee voor de functie van districtscommissaris (dc) van Brokopondo. Hij heeft dinsdagavond afscheid genomen van het college. Eerder heeft Remie Tarnadi de NDP-fractie vaarwel gezegd en is districtscommissaris van Coronie geworden.

“Een keuze die betekent; harder werken, stress en zorgen, meer reistijd in Brokopondo, minder thuis, maar natuurlijk een eer om als burgervader te dienen in mijn district”, verklaart Finisie zijn besluit om de functie als districtscommissaris in 'zijn' district te accepteren. “Ik word ouder en als ik nog iets wil, dan moet ik het nu doen. Ik probeer mijn droom te realiseren. Vanaf 1996 tot heden heb ik verschillende netwerken kunnen vormen en ook kennis mogen opdoen. Naast het opdoen van kennis, heb ik ook kennis meegegeven. Het leven bestaat niet alleen uit nemen, maar ook uit geven”, laat Finisie optekenen.

Finisie maakte in 1996 kennis met DNA, toen hij werd geïnaugureerd als Assembleelid voor de periode 1996-2000. “Tijdens de periode 2010-2015 heb ik mezelf beter leren kennen, door alle uitdagingen die op mijn pad kwamen. De toenmalige fractieleider Ricardo Panka heeft me ook geleerd om anders te gaan denken en hoe beter om te gaan met mensen. Ik ben dit team zeer dankbaar. De vraag of ik een goede beslissing heb genomen, zal de toekomst leren”, zegt Finisie. Naar zijn eigen inschatting heeft hij een goede kans van slagen. Finisie bedankte vrolijk de coalitie en de oppositie voor een goede samenwerking.

Verschillende DNA-leden wensen Finisie veel succes in zijn verdere loopbaan. “We kennen hem als een humoristische parlementariër, een man die sfeer weet te scheppen. Mag met zijn inzet het district Brokopondo zich verder ontwikkelen”, luidt de felicitatie van Carl Breeveld (DOE). “Ik heb respect voor het lid Finisie, hij is gedisciplineerd en hij heeft de fractie nooit en te nimmer in de steek gelaten. Wij gaan u altijd ondersteunen en wij verwachten ook dat u zich als dc volledig zal inzetten. En het district waarvoor u hier altijd bent opgekomen, dat u het verder helpt opbouwen”, moedigt fractiegenoot Amzad Abdoel, Finisie aan. Asiskumar Gajadien (VHP) zegt Finisie dat bijzondere kwaliteiten heeft om zijn werk voort te kunnen zetten. William Waidoe (PL) spreekt de hoop uit dat Finisie als de nieuwe dc het district Brokopondo maakt tot ‘Bigi Pondo’.
Ook de vicepresident Ashwin Adhin wenst Finisie succes toe met het overnemen van het ‘roer van een nieuw schip’. “U vormt een duidelijk aanwezig gevaar voor de politieke tegenstander”, merkt Adhin op.

Yvanka Ozir-Awailame
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April