Trump kiest Williams als nieuwe ambassadeur in Suriname
10 Jul 2018, 22:33
foto
Karen Lynn Williams uit Missouri voorgedragen als VS ambassadeur voor Suriname. (Foto: US State Departement)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind juni Karen Lynn Williams uit Missouri aangeduid als de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten (VS) in Suriname. Williams is senior adviseur op het Bureau van Politieke-Militaire Zaken op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Een functie die zij sinds 2016 vervult. De benoeming moet wel nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse Senaat.

Williams startte haar loopbaan bij de overheid in 1991 op het Amerikaanse Informatiebureau. De carrièrediplomaat is lid van de Senior Foreign Service, class of Minister-Counselor. Zij heeft haar land al op zes buitenlandse posten gediend zoals in Afghanistan, Paraguay en Bosnia-Herzegovina. In de periode 2008-2010 fungeerde zij als Deputy Chief of Mission in Guyana.

De voorgedragen diplomaat met een master degree van het National War College op zak, is onder meer ook belast geweest met militairen aangelegenheden op het Counterterrorism Bureau en als buitenland-adviseur van de Commandant van de Amerikaanse Special Operations Command.

Williams leidde eerder ook de redactieafdeling van het gespecialiseerde Dagbladuitgeversbedrijf gevestigd in Kansas City en was ook hoofdredacteur van Springfield Business Journal in Missouri.

Als haar benoeming wordt goedgekeurd volgt zij de huidige VS ambassadeur Edwin Nolan op. Hij dient zijn land vanaf 2015 in Suriname verlaat deze missie eind derde kwartaal 2018.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July