Archiefwezen Suriname en India intensiveren samenwerking
21 Jun 2018, 20:53
foto
Pritam Singh en Tassadaque Hussain, respectievelijk Director General en Assistant Director op bezoek bij minister Mike Noersalim. Rechts archivaris Rita Tjien Fooh-Hardjomohamed.


Het Nationaal Archief Suriname en de National Archives of India zullen de samenwerking intensiveren bij het uitwisselen van archieven. Deze geïntensiveerde samenwerking is vervat in de ‘Memorandum of Understanding for Collaboration of Archives’. Dit is één van de vele zaken die is besproken tijdens een beleefdheidsbezoek van een delegatie van het Nationaal Archief India aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken.

De Indiase delegatie bestond uit Pritam Singh en Tassadaque Hussain, respectievelijk Director General en Assistant Director van het Nationaal Archief van India. Zij maken deel uit van de presidentiële delegatie onder leiding van president Ram Nath Kovind, die op staatsbezoek was in Suriname. Noersalim vond het een eer om hen te mogen ontvangen. Hij werd door de Indiase delegatie uitgenodigd een bezoek te brengen aan India.

Bij het gesprek met de bewindsman was ook aanwezig de Nationale Archivaris tevens directeur van het Nationaal Archief Suriname (NAS), Rita Tjien Fooh-Hardjomohamad. Zij vroeg de Indiase delegatie om medewerking bij de uitwisseling van documenten met betrekking tot Suriname, die van betekenis zijn voor het cultureel historisch erfgoed, alsook documenten in relatie tot de Hindostaanse immigratie. Tjien Fooh streeft naar het opstellen van een ‘draft-workplan’ tussen de twee nationale archieven.

Het NAS heeft als hoofdtaak de collectie archieven deskundig en effectief te beheren en de daarin opgeslagen informatie zichtbaar te maken voor de burger. Het NAS is de nationale bewaarplaats van de overgebrachte archieven van overheidsorganen, parastatale bedrijven en instellingen. Daarnaast is er ruimte voor de archieven van particuliere instellingen en personen, die een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld in het politieke, maatschappelijke of economische leven van Suriname. Al deze archieven vormen een belangrijk onderdeel van het cultureel-historische erfgoed van het land.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April