Laatste speeldag voorrondes FIBA Women’s Caribbean Cup
19 Jun 2018, 16:49
foto


Het Wereldkampioenschap Voetbal is niet het enige evenement dat de aandacht van sportliefhebbers gevangen houdt. Voor de regio is de FIBA Women’s Caribbean Cup 2018 zondag succesvol van start gegaan in het Nationaal Indoor Stadion. Suriname verloor op de eerste dag van de Dominicaanse Republiek en op dag twee, gisteren, is gewonnen van Guyana.

Vandaag komt St. Vincent and the Grenadines in poule A uit tegen Cuba. Guyana speelt om 18:45 uur in poule B tegen Dominicaanse Republiek en Suriname speelt om 21:00 uur in poule B tegen Barbados. In Poule A staat de Bahama’s nog aan top met 3 punten. In poule B bezet de Dominicaanse Republiek met 4 punten de eerste plaats. Zij worden op de hielen gevolgd door Suriname en Barbados elk met 3 punten. De gehele top 3 maakt nog kans op het halen van de volgende ronde.

Totaal 7 landen, inclusief Suriname, strijden gedurende vijf dagen tot en met 21 juni voor het kampioenschap. De landen zijn gesplitst in twee poules: Poule A: Cuba, Bahama’s, St. Vincent and the Grenadines en Poule B: Suriname, Dominicaanse Republiek, Guyana, Barbados.

De wedstrijd tussen Suriname en Guyana was super spannend. In een hard bevochten strijd is het Suriname die wedstrijd uiteindelijk naar zich toetrok, de eindscore 73 - 52. Om de volgende ronde te bereiken, moet Suriname vanavond de wedstrijd tegen Barbados winnen. Guyana, die de volgende ronde niet haalt, heeft een moeilijke wedstrijd tegen de erg ervaren Dominicaanse Republiek.

Tijdens de voorrondes (poule fase) komen de landen binnen de poule tegen elkaar uit. Hierna kwalificeren de nummers één en twee van elke poule voor de semi-finale en komen zij kruiselings tegen elkaar uit. De top drie teams na de finale kwalificeren voor de FIBA Women’s Centrobasket Championship later dit jaar. Vandaag is de laatste speeldag van de voorrondes (poules). De semifinales worden op woensdag 20 juni afgewerkt waarna de finale op donderdag 21 juni om 21:00 uur zal worden afgewerkt.

De laatste editie van 2017 werd door het gastland zelf, Virgin Islands, gewonnen. Noemenswaardig is dat Cuba hierin niet had geparticipeerd; zij hebben het toernooi steeds gedomineerd door het kampioenschap maar liefst 16 keer (een record) binnen te halen. Dit is de eerste keer dat Suriname aan het toernooi deelneemt.

De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA), de Caribbean Basketball Confederation (CBC) en Fédération Internationale de Basketball (FIBA) hebben de organisatie in handen.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April