Visserscollectief zet helikopter in voor zoektocht
01 May 2018, 13:05
foto
De vissersboot die de kapers tot zinken hebben gebracht voor de Surinaamse kust.


Het Visserscollectief heeft vandaag een helikopter ingezet voor de zoektocht naar de vermiste zestien vissers. De kustwacht is sinds zondag op zoek, zegt Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief, aan Starnieuws. Tot nog toe is geen spoor van de vermisten te bekennen.

Er is ook een nieuwe groep vissers uitgevaren om te zoeken naar hun collega’s die vrijdag zijn aangevallen door zeepiraten. Van de twintig slachtoffers zijn er slechts vier terecht. De overlevenden zijn mishandeld en hebben kapverwondingen over het lichaam.

Lall zegt dat gisteren ook een groep vissers heeft meegedaan aan de zoektocht. De Maritieme Autoriteit Suriname en de Kustwacht zijn zondag begonnen om te zoeken naar de vissers die twee dagen eerder waren aangevallen. Gisteren heeft ook een vliegtuigje gedurende drie uren deelgenomen aan de zoektocht in de buurt van de Wia Wiabank voor de Surinaamse kust.

Ofschoon de kans op overlevenden klein is, hoopt Lall dat er minstens lichamen van de vermisten worden gevonden. De vissers en familieleden hebben de hoop op overlevenden opgegeven, zegt de secretaris van het Visserscollectief. “We hopen op de een of andere manier toch iets te vinden. Al is het dan alleen maar voor de gemoedsrust van de familieleden.”

Vier vissersboten zijn vrijdagavond aangevallen door zeepiraten. De bemanningsleden van de overvallen boten moeten overboord springen of zijn overboord gegooid. De vangsten, de motoren en alles wat bruikbaar was, hebben de kapers meegenomen. Een vissersboot hebben de kapers lek geslagen, terwijl ze een andere hebben meegenomen.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May