Stadsderby Moengo eindigt 1-1
25 Feb 2018, 04:37

Het werd een zwaar bevochten stadsderby tussen Inter Moengo Tapoe en Notch zaterdag in het Ronnie Brunswijk Stadion. De ploegen hebben het uiteindelijk op een akkoordje gegooid. Beide ploegen lieten slechts één doelpunt toe. Een stand die reeds in de eerste 45 minuten werd bereikt.

Romano Holtuin kreeg de éérste goede kans met nauwelijks 2 minuten spelen. Doelman Paulo Roberto kon met zijn been redding brengen voor Notch. In eerste 20 minuten was Inter de agressor. De bal circuleerde goed in de ploeg terwijl Notch veel balverlies leed en hunkerde maar op de lange ballen. Notch worstelde om in het spel te komen wat ook aardig is gelukt. Een handbal in de 36e minuut in het strafschop gebied bracht Notch op rozen. Galgyto Talea verzilverde de penalty:1-0.
Enkele minuten later was Notch niet accuraat genoeg in de verdediging.
Vanuit links werd de bal voorgetrokken. In combinatie Holtuin op de rand van de 16 meter gebied kreeg Romeo Kastiel de bal in de voeten. Onbewaakt haalde hij hard uit richting de rechter doelhoek en was de gelijkmaker binnen: 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft gingen beide ploegen naarstig op zoek naar de drie punten. De wedstrijdleiding had het erg moeilijk vanwege het harde spel. De gele kaarten bleven ook niet uit. De wedstrijd ging beide kanten op. Opgegeven moment nam Inter het spel over. De wissels brachten meer snelheid in de aanval. Keer op keer faalden de aanvallers. Naarmate de minuten wegtikten, kon de genadeslag aan beide kanten vallen. Na 90 minuten is het akkoord uiteindelijk beklonken.

Opmerkelijk was de inval beurt van sterspeler Stefano 'Boeroe' Rijssel. Er waren hardnekkige geruchten dat de aanvaller na enkele jaren dienst de ploeg zou verlaten. Het was zijn eerste optreden voor de landskampioen voor dit seizoen. Aan de andere zijde zagen we de voorzitter van Notch Joël 'Bordo' Martinus weer in de arena. Hij had eerder aangegeven een rustpauze te nemen. Het werd uiteindelijk 5 wedstrijden en pas zaterdag bij de 14e partij keerde hij terug.

Top drie
Door het gelijkspel heeft Notch de tweede plek verwisseld met WBC die op de derde plek van de Telesur/SVB Eerste Divisie competitie stond. Deze ploeg won vrijdag met 3-1 van Voorwaarts en heeft nu 32 competitiepunten. Notch heeft 31 punten terwijl de koploper Robinhood in deze speelronde de volle buit pakte. PVV werd met 2-1 aan de kant gezet en heeft Robinhood nu 34 competitiepunten. Inter heeft er 21.