President komende tijden veel uitlandig
25 Feb 2018, 06:30
foto
President Desi Bouterse tijdens zijn toespraak vannacht op het 'Revo Plein'. Hij roept op tot bezinning. (Foto's: Leroy Troon)


President Desi Bouterse kondigde vannacht, bij de 38e herdenking van 25 februari 1980, dat hij de komende tijden 'in de lucht zal wonen'. Er zijn zoveel uitnodigingen binnengekomen van verschillende landen. Hij grapte dat zijn stemkaart aan de SLM kan worden afgegeven.

Er zijn uitnodigingen binnengekomen van onder andere Brazilië voor half maart. Hij is uitgenodigd door de koning van Marokko, door Servië, de Arabische Emiraten en India. De president merkte op dat er bijzonder veel belangstelling is voor Suriname vanuit de wereld.

De komende periode verwacht de president de ministers van Buitenlandse Zaken van Marokko, de Overzeese Gebieden van Frankrijk en die van Buitenlandse Zaken van Rusland. De president van India komt voor een officieel bezoek naar Suriname. Vicepresident Ashwin Adhin woont deze week de Caricom-top in Haïti bij. Wanneer hij terugkeert, wordt hij vergezeld van de premier van St. Vincent & the Grenadines, Ralph Gonsalves.

Bouterse zei dat het geen toeval is dat op 2 maart in 170 landen tegelijk gebeden zal worden voor Suriname. Toeval bestaat niet, stelde hij. "Wat ik wil vragen; als in de wereld 170 landen voor ons gaan bidden, dan lijkt het mij toch wel dienstig dat wij met met z'n allen ook voor dit land gaan bidden. Ook dat geef ik u mee ter overdenking," zei de president tot slot van zijn toespraak.
Advertenties