Colombia na strafschoppen naar halve finales
18 Jun 2016, 00:23
De 27-jarige doelman David Ospina van Colombia is uitgeroepen tot de 'man of the match'. (Beeld: SCCN)

Colombia bereikt de halve finales ten koste van Peru. De ontmoeting kende weinig hoogtepunten. Na een doelpuntloze wedstrijd brachten strafschoppen de beslissing in het MetLife Stadium te East Rutherford, New Jersey. Colombia won uiteindelijk met 4-2 en wacht op de winnaar van de wedstrijd tussen Mexico en Chili.

Hoewel beide landen nogal gereserveerd speelden, was Colombia toch meer in de aanval. Het spel werd vooral uitgevochten op het middenveld, zonder echte scoringskansen. In de 21e minuut kreeg James Rodriguez een bevlieging en na een prachtige solo zag hij zijn inzet op de paal belanden. Carlos Bacca die een matige wedstrijd speelde, slaagde er niet in de rebound achter doelman Pedro Gallese te plaatsen. De ruststand was doelpuntloos.

Na de rust ging Colombia nadrukkelijker in de aanval en had wel enkele halve kansen, maar Carlos Bacca had zijn dag niet. Pas in de laatste tien minuten leek Peru te gaan voor de overwinning en slaagde daar in blessuretijd bijna in. Doelman David Ospina moest tot het uiterste gaan om een kopbal van Christian Ramos uit zijn doel te houden. Opmerkelijk was dat aan beide kanten, spelers veel tijd doorbrachten op de grond en probeerden hun tegenstanders een kaart aan te smeren. Na negentig minuten was de stand nog steeds 0-0.

In de strafschoppenserie die daarop volgde, waren James Rodriguez, Juan Cuadrado, Dayro Moreno en Sebastian Perez, trefzeker namens Colombia. Aan Peruviaanse zijde waren Raul Ruidiaz en Renato Tapia, perfect. David Ospina ontpopte zich tot de held van Colombia, door de inzet van Miguel Trauco te keren. Ook Christian Cueva faalde voor Peru vanaf de witte stip en maakte zo de weg naar de halve finales, vrij voor Colombia.