Felle brand in Albina met doden
07 Mar 2016, 05:39
foto
Twee panden in Albina, aan de Gouverneurstraat zijn vanochtend afgebrand.


Een felle brand aan de Gouverneurstraat in Albina heeft vanochtend twee winkelpanden annex woningen in de as gelegd. Starnieuws verneemt van Assembleelid Marinus Bee (ABOP) die ter plekke is, dat er zelfs doden zijn te betreuren. Een persoon is naar de Franse kant vervoerd voor medische hulp.

De brand is om rond half vier in de ochtend uitgebroken. De situatie was zo erg dat er assistentie is gevraagd van de brandweer te Tamanredjo. Ook werd getracht om hulp in te roepen van de Fransen. Intussen is de brandweer uit Commewijne ter plekke aangekomen. De brand is redelijk onder controle nu.

Districtscommissaris Jerry Miranda die waarneemt in Marowijne, is zeer ontstemd dat hij niet gebeld is door de politie. De bestuursdienst is via informele bronnen op de hoogte gesteld. Miranda is op weg naar Albina. Hij zegt aan Starnieuws dat hij deze kwestie hoog opvat. Als hij tijdig op de hoogte was gesteld, had hij contact kunnen maken met de Franse autoriteiten en hulp kunnen bieden. Hij zal later op de dag orde op zaken stellen.
Advertenties