Argentinië veegt de vloer aan met Paraguay
30 Jun 2015, 22:46

Argentinië heeft zich met groot machtsvertoon geplaatst voor de finale van de Copa America. In de herhaling van de groepswedstrijd die onbeslist eindigde, kwam Paraguay niet aan te pas. Messi en co wonnen na een 2-1 ruststand, met maar liefst 6-1 en pakten zo de laatste ticket naar de finale.

Argentinië kwam reeds binnen een kwartier op voorsprong via Marcos Rojos. De verdediger reageerde alerter op een vrije trap van Messi die bleef 'hangen' in het strafschopgebied en bezorgde zijn land zo een voorsprong. Nog voor het half uur verdubbelde Javier Pastore de score voor de Argentijnen door een diepe pass van Messi strak in te schieten. Wie dacht dat de strijd gestreden was, vergiste zich deerlijk, want nog voor de pauze deed Lucas Barrios iets terug voor Paraguay. Luttele minuten later had Raul Bobadilla de gelijkmaker op de schoen, maar hij knalde de bal ongecontroleerd hoog over het doel.

De rust heeft de Argentijnen goed gedaan, want de tweede helft was nauwelijks 2 minuten oud of Angel di Maria tilde de stand naar 3-1. Binnen tien minuten daarna bracht Messi na een wervelende solo, Javier Pastore in stelling. Pastore schoot het leder tegen het lichaam van de uitgelopen doelman, maar Angel di Maria kon alsnog het vierde Argentijnse doelpunt maken. In de 80ste minuut tilde Sergio Aguero de stand naar 5-1, na goed voorbereidend werk van Angel di Maria. De ingevallen Gonzalo Higuain pakte ook zijn doelpunt in de 83ste minuut en bepaalde het slotakkoord op 6-1. Hoewel Messi niet scoorde, was hij wel erg beslissend voor de 'Albicelestes'.

Vrijdag spelen Peru en Paraguay om de derde plaats.
Zaterdag strijden gastland Chili en Argentinië om 17:00 uur om de felbegeerde Copa America.