WK-droom Suriname weer eens voorbij
16 Jun 2015, 18:50
De ontmoeting tussen Suriname en Nicaragua in het André Kamperveenstadion. (Foto: Ala-D Media)

De WK-droom van Suriname voor 2018, is nu reeds voorbij. Suriname is in de tweede ronde in eigen huis uitgeschakeld door Nicaragua. In een vol André Kamperveenstadion heeft natio de wedstrijd vandaag met 3-1 verloren. Ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamers op. Suriname kon de 1-0 achterstand van de eerste ontmoeting in Nicaragua niet goed maken, ondanks een doelpunt gescoord binnen drie minuten.

Het was hard knokken op een drassig veld. In de eerste helft werd vooral met lange ballen de aanval opgezocht. Met nog geen drie minuten in de ontmoeting kwam Suriname op een 1-0 voorsprong. Roxy Fer werd diep aangespeeld en nam de bal goed mee. Hij verschalkte de doelman van Nicaragua. Luis Copete van Nicaragua raakte met een goed genomen vrije trap de deklat. Door een verkeerde afwerking in de verdediging door Jurmen Vallei, ging de bal op het doel af. Doelman Obrendo Huiswoud was reeds verslagen, waardoor een aanvaller van Nicaragua makkelijk van dichtbij kon inkoppen: 1-1.

Suriname startte fris in de tweede helft. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied bracht Nicaragua op voorsprong. Een goed genomen vrije trap door Manuel Rosas belandde in de 51e minuut achter doelman Huiswoud. Suriname gaf de hoop niet op en had toch het beste deel van het spel in handen. Nicaragua kreeg veel ruimte in de aanval waardoor het op sommige momenten het onstuimig werd voor het doel van Suriname.

Met enkele minuten te gaan in deze strijd moest Suriname met 10 man verder. Doelpuntenmaker Roxy Fer keek tegen zijn tweede gele kaart aan. Suriname kreeg in blessuretijd nog een doelpunt tegen zich. Carlos Chavarria die goed werd aangespeeld, haalde flink uit 3-1.

De wedstrijd werd ook bijgewoond door president Desi Bouterse en diverse ministers. Na lange tijd was het André Kamperveenstadion weer uitverkocht. Het heeft in elk geval niet aan het publiek gelegen dat Suriname het niet heeft gehaald.