Somohardjo zal uitnodiging NDP voorleggen aan V7
16 Jun 2015, 00:01
foto


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), vindt nog steeds dat hij een uitnodiging van de Nationale Democratische Partij (NDP) zal verwijzen naar V7. "Als de leiding van V7 vindt dat wij toch moeten gaan, zullen wij daar gehoor aan geven", zegt Somohardjo aan Starnieuws. De NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, die als informateur optreedt, heeft meegedeeld PL en Raymond Sapoen apart te zullen ontvangen. Nu is er duidelijkheid dat Sapoen een zelfstandige fractie zal vormen in De Nationale Assemblee.

Hoewel Somohardjo erbij blijft dat in V7-verband de gesprekken met NDP gevoerd moeten worden, is in de combinatie besloten dat partijen zelfstandig mogen optreden. De VHP, NPS en BEP hebben maandag al een onderhoud gehad met de NDP-top. Bouterse en partijwoordvoerder Winston Lackin zeiden op een persconferentie maandagavond dat binnen de PL er interne strubbelingen waren. Nu is er meer duidelijkheid, waardoor deze partij voor woensdag wordt uitgenodigd. Daarna wordt opnieuw met de partijen gesproken die maandag al geweest waren.

Somohardjo zegt dat een officieel schrijven van Sapoen wordt afgewacht om verdere stappen te ondernemen. "De partij heeft al een standpunt ingenomen. Het blijkt dat de structuren zich scharen achter de partij. Wij hebben nog geen schrijven gekregen van Sapoen dat hij een eigen fractie zal vormen", zegt Somohardjo. Hij merkt op dat de vier overige gekozen Assembleeleden de motie hebben ondersteund dat zij de partij trouw blijven. William Waidoe die wegens ziekte niet aanwezig was op de structurenvergadering zondag, heeft de motie maandag ondertekend.

"Wij gaan nu de vastenmaand Ramadan in en willen het wat rustiger aan doen," zegt Somohardjo. Hij zegt de ontwikkelingen af te wachten. Afhankelijk van het antwoord van V7 zal de partij zich beraden over de uitnodiging van de NDP voor woensdag.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April