Sital en Koorndijk worden weggejaagd uit de NDP
27 May 2015, 04:23
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse is behoorlijk ontstemd over Badresein Sital en Clifton Koorndijk. (Foto: Ranu Abhelakh)


Badresein Sital, eens strijdmakker van NDP-voorzitter Desi Bouterse, is nu een ongewenste persoon in de paarse partij. Dit geldt ook voor Clifton Koorndijk, die hoofdbestuurslid was van de NDP en coördinator in Saramacca. Koorndijk is overgestapt naar het Mega Front. Hij was lijsttrekker, maar blijkt nauwelijks stemmen gehaald te hebben. Bouterse zei dinsdagavond in Ocer dat het tijd is Sital en Koorndijk uit de partij weg te jagen. Zij hebben enorme schade veroorzaakt met hun uitlatingen en gedrag.

Bouterse zei er geen probleem van te maken wanneer zetels zijn verloren in een district, maar zich wel te ergeren wanneer partijgenoten van een district elkaar bevechten. “Het was walgelijk wat in Saramacca is gebeurd en dat heeft ons ook de tweede zetel gekost, na die walgelijke vertoning van de Sitals en de Koorndijks. Ze hebben niet de ‘guts’ vrijwillig te vertrekken en zich aan de sluiten bij een andere partij, dus gaan wij ze wegjagen. Ze horen niet thuis in deze partij. De strijd is nu gestreden en we moeten deze figuren ver van ons houden. Laten zij zich gaan aansluiten bij mi no sabi soort front. Un no wan ding dya moro”, zei Bouterse.

De NDP-voorzitter besloot zijn korte toespraak door aan te geven dat hij weet dat er wordt uitgekeken door andere partijen naar een uitnodiging van de NDP om samen te werken. De voorbereiding daarnaar toe zal georganiseerd en gestructureerd plaatsvinden. De NDP-voorman deelde mee dat er een speciaal en efficiënt apparaat binnen de partij wordt opgezet om dit proces aan te pakken. Hij besloot met nogmaals zijn vrouw, de regering, alle ministers, partijgenoten en anderen te bedanken en te feliciteren met het behaalde succes. “We gaan voor nog 5”, scandeerde Bouterse het podium verlatend.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April