NDP-afdelingsvoorzitter: Politiek werk Saramacca ligt plat
01 Apr 2015, 04:00
foto
Clifton Koorndijk, NDP afdelingsvoorzitter Saramacca.


De afdelingsvoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) Saramacca, hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, is het absoluut niet eens met de drie kandidaten van paars in dit district. Koorndijk zegt dat het politieke werk zo goed als plat ligt omdat er enorme ontevredenheid is over de beslissing van de partijtop, die de arts Jerrel Mahabier, Naomi Samidin en Robby Loods heeft voorgedragen als kandidaten.

NDP-voorzitter Desi Bouterse had de structuren die kritiek hadden, medio maart duidelijk gemaakt dat de knoop doorgehakt is. Eerder had Bouterse besloten dat Robby Malhoe de lijsttrekker zou worden. Hier was er ook bezwaar tegen. In een onderhoud met de structuren van Saramacca in Ocer, heeft Bouterse hen duidelijk gemaakt wat het besluit is. "De mensen zijn geschrokken over de wijze waarop hen kenbaar is gemaakt dat er geen tegenspraak geduld wordt. Hoewel veel mensen ontevreden zijn, durven ze niks meer te zeggen", deelt Koorndijk mee.

Koorndijk zegt dat hij ook niet naar Ocer gaat, ook al is hij hoofdbestuurslid. Op 7 april zal het hoogste orgaan van de partij, het Centraal Politiek Orgaan, een besluit nemen over de kandidaten. Koorndijk gaat deze vergadering niet bijwonen "omdat hij geen risico's wil lopen". Hij heeft Bouterse wel gezegd dat hij niet achter de voordrachten staat. "Bouterse heeft mij gezegd dat ik dan V7 kan gaan ondersteunen. Ik heb hem gezegd dat ik NDP'er blijf. Maar ik ben niet van plan het veld in te gaan om voor deze kandidaten, die niet eens een NDP-pasje hadden, te gaan werken. Zij zijn helemaal niet bekend in de NDP-structuren", stelt Koorndijk. Hij geeft aan dat na de kandidaatstelling op 9 april duidelijk te merken zal zijn wat zijn actie zal zijn tegen dit besluit.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April