NDP-Saramacca wil collectief overleg met Bouterse
04 Mar 2015, 03:30
foto
NDP-structuren van Saramacca dinsdagavond tijdens een vergadering.


De structuren van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Saramacca willen geen individuele gesprekken met voorzitter Desi Bouterse over de kandidaatstelling. Zij zijn apart uitgenodigd voor vanmiddag in partijcentrum Ocer, maar hebben dinsdagavond unaniem besloten dat "de voorzitter maar naar Saramacca moet" komen om uitleg te geven.

De voorzitters van diverse ressorten en jongerenleiders hebben protest aangetekend tegen de kandidaatstelling van Robby Malhoe in Saramacca. Zij vinden dat de kandidaten mede in overleg met de gekozen structuren van de NDP in het district, moeten worden aangewezen. Partijwoordvoerder Winston Lackin zei eerder aan Starnieuws dat Malhoe een van de kandidaten is, maar dat de partij nog geen besluiten heeft genomen. Alle kandidaten zullen landelijk worden bekendgemaakt.

Nadat zes subafdelingsbesturen en jongerenleider de mededeling kregen dat ze individueel geconsulteerd zullen worden, is er een vergadering belegd gisteravond. Daar is besloten dat Bouterse hen collectief zijn standpunt kenbaar dient te maken over de kandidaatstelling. In afwachting van de komst van de partijleider, worden de activiteiten in het district voortgezet door de structuren.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April