IDOS-peiling: NDP hoogste score in Wanica en Commewijne
23 Feb 2015, 06:00
foto


De IDOS-opiniepeiling verricht in opdracht van Times of Suriname wijst uit dat in Wanica en Commewijne de NDP hoog scoort. In Wanica zou 44.2% van de kiezers stemmen op de NDP en in Commewijne 34.7%. Veel kiezers hebben nog geen keuze bepaald op welke partij/combinatie ze zouden stemmen als ze nu naar de stembus zouden gaan. NDP is in de peilingsperiode 12 tot 15 februari in Wanica goed voor 4 zetels, V7 1. De zwevende kiezers bepalen waar de 2 overige zetels gaan.

John Krishnadath van het onderzoeksbureau IDOS heeft in verschillende districten een peiling gehouden. Hij doet regelmatig onderzoek voor de krant over het leesgedrag van het publiek. Nu zijn er ook vragen meegenomen die te maken hebben met de verkiezingen. Times of Suriname publiceert de resultaten in delen. Starnieuws heeft van hoofdredacteur Allirio Polsbroek, op aanvraag, de resultaten ook ontvangen. Polsbroek merkt op dat er veel gespeculeerd wordt over de peiling. "De publicaties die door derden zijn gedaan, zijn uit hun duim gezogen", benadrukt hij.

Uit de peiling blijkt dat dat de groep zwevende kiezers erg hoog is. In Wanica, dat goed is voor zeven zetels, weet 28.6% nog niet op wie te stemmen. V7 heeft een score van 18.8%, ABOP 4% en DOE 2,3%. In Commewijne (vier zetels) zweeft 35.1% van de kiezers. V7 zou 18.5% van de stemmen krijgen. In Commewijne is de peiling op 8 en 9 februari gehouden. NDP zou 1 zetel krijgen, V7 ook 1, terwijl de zwevende kiezers 2 zetels 'vasthouden'.

Volgens de opiniepeiling van IDOS blijkt dat 27.2% van de zwevende kiezer in Wanica sympathiseert met NDP en 12.3% met V7. In Commewijne voelt 26.9% meer voor de NDP en 11.5% voor V7. In beide districten moeten veel mensen nog hun keuze bepalen.

U kunt de tabellen van de peiling in deze twee districten hier downloaden.
pdf-icon.gif tabellen_Wanica_en_Commewijne.pdf                
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April