V7 legt betekenis naam en logo uit
24 Jan 2015, 20:15
foto


De politieke partijen VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI en BEP zullen de verkiezingen ingaan onder de naam V7. De naam en het logo zijn zojuist onthuld door de voorzitters van de politieke partijen op een drukbezochte massameeting in stichting 'de Olifant' aan de Jagernath Lachmonstraat. VHP-voorzitter Chan Santokhi gaf het signaal. "We gaan allemaal tellen tot zeven". Daarna kwam het logo en de naam in beeld. "Wat is de naam?" Iedereen maakte het V-teken. "Dit is ons teken en ons wapen naar 25 mei", zei Santokhi.

Santokhi gaf een toelichting van het logo en de naam (video). V7 staat voor onder andere Volk Voorwaarts, Vooruitgang, Vernieuwing, Verbetering, Verjonging, Veiligheid en Vrede. In het logo zijn de symbolen van de zeven partijen opgenomen, in een cirkel. Deze staat voor eenheid, bundeling en vervolmaking. De draairichting is samenwerking. De partijen zijn op elkaar elkaar afgestemd. Het V-teken in het midden is het universeel vredesteken. Peace! "We want peace". Santokhi merkte op dat de V veel meer betekent. Volk, vaderlandsliefde, verjonging, verandering, veiligheid, verslaan, V van vliegen diaspora, vooruitgang, vooruitstrevend, vervanging, verbetering, vreugde, visie, vision, vriendelijkheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid, victory, vernieuwing, vereniging, verplettering, vrede, vraagstukken, verdienen, verduurzaming, voortvarendheid, vindingrijkheid, verantwoord produceren, verheffen, verzorgen, visserij, veeteelt en vreedzaam.

Verklaring van het symbool 7
De 7 heeft geen betrekking op het aantal partijen van de combinatie. Er zijn zeven dagen in een week, zeven kleuren van de regenboog, zeven zeeën, zeven werelddelen. V is de 22e letter van het alfabet. 22 + 7 is 29 zetels (dat is reële doelstelling). Bij 2x harder werken is nog een keer 7 = 29 + 7 = 36 zetels (altijd doelstelling voor direct kiezen van de president in De Nationale Assemblee.
V betekent in economie: Vermenigvuldigen en Verdelen. Getal 7 wordt als geluksgetal beschouwd. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het de som is van de 'heilige' getallen 3 en 4.

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May