Jaïr Tjon En Fa kwalificeert zich voor spelen in Toronto
17 Sep 2014, 17:00
foto
Jaïr Tjon En Fa tijdens de Pan-Amerikaanse kampioenschappen 2014 in Aguascalienties, Mexico.


Wielrenner Jaïr Tjon En Fa heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de Pan-Amerikaanse Spelen van juli 2015 in Toronto, Canada. Hij kan zich bij die spelen kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Tjon En Fa heeft Suriname vertegenwoordigd bij het baanwielrennen op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen, het Festival Deportivo Panamericano 2014 in Mexico. Deze spelen zijn van 7 tot en met 15 september verreden op de Velodrome in de stad Aguacalienties.

De Surinaamse sporter heeft deelgenomen aan het onderdeel 200m sprint voor mannen. Er namen bij dit onderdeel 49 renners uit 22 landen deel. Vierentwintig renners konden zich kwalificeren voor de finale rondes. Tjon En Fa heeft zich als zevende met een tijd van 9,786 seconden gekwalificeerd. De nummer één was Fabian Puerta van Colombia in een tijd van 9,549 seconden. Puerta heeft ook het Pan-Amerikaans record verbroken dat op naam stond van Njisane Philip.

In de kwartfinales van deze spelen is Tjon En Fa uiteindelijk op de achtste plaats geëindigd. De Venezolaan Hersony Canelon was het snelst. Puerta en zijn landgenoot Santiago Ramirez maakten de top drie af.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May