Relyveld reikt met steun NDP en collega's grondbriefjes uit
11 Aug 2014, 00:00
foto
Minister Steven Relyveld van RGB reikt grondpapieren uit in Nickerie.


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft zondag voor de vijfde keer grondbeschikkingen uitgereikt. Op verzoek van assembleelid Rashied Doekhie en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft hij speciaal met de viering van 135 jaar de stukken in orde gemaakt. De bewindsman werd bij de uitgifte ondersteund door zijn collega's Edmund Leilis (Binnenlandse Zaken) en Winston Lackin (Buitenlandse Zaken). Ook de ondervoorzitter van de NDP, Ramon Abrahams, voerde het woord.

Doekhie en Joeloemsingh vroegen de mensen die hun toewijzingsbeschikkingen hebben ontvangen, om hun grond niet te verkopen. "Er zijn mensen die al om de hoek loeren om de grond te kopen, maar denk aan uw nageslacht", benadrukte ook Leilis. Lackin wees er op dat de uitgifte van grondpapieren een van de prioriteiten is van de regering. Relyveld zei dat mensen tientallen jaren hebben moeten wachten. Zij hebben ook meegedeeld dat ze 'tyuku's' hebben moeten betalen eerder en toch zijn de documenten niet rondgekomen. Hij merkte op dat beloofd is aan de slachtoffers om de namen van de 'corruptelingen' niet te noemen. Er is hard gewerkt door de dependance in Nickerie en het kantoor in Paramaribo om de grondpapieren binnen enkele dagen rond te krijgen.

Abrahams zei dat weer zal worden gezegd dat de NDP politiek voert met de gronduitgifte, maar volgens hem is dat niet waar. Niet alleen NDP'ers hebben hun stukken ontvangen, maar ook VHP'ers, NPS'ers en PL'ers. Abrahams merkte op dat niet gerust zal worden zolang niet iedereen een stuk grond heeft, zolang mensen geen water of stroom hebben. Doekhie deed de belofte dat vóór 25 mei 2015 een aanvang gemaakt zal worden met de verkaveling van de Stalweide. Het is een project van de NDP dat door de regering is overgenomen. 5000 tot 7500 mensen zullen in aanmerking komen voor een kavel. Er is ook met de procureur generaal gesproken om zo snel mogelijk de juridische zaken in orde te maken. Minister Relyveld bedankte de NDP voor de steun die hij krijgt om het werk te doen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April