Structuren NDP Saramacca schuiven Koorndijk naar voren
21 Apr 2014, 20:00
foto
Clifton Koorndijk, afdelingsvoorzitter NDP-Saramacca.


Clifton Koorndijk, voorzitter van de afdeling Saramacca van de Nationale Democratische Partij (NDP), is door structuren van de partij voorgedragen als kandidaat. "Na de structurenvergadering met voorzitter Desi Bouterse de vorige week, zijn wij bijeen geweest om deze te evalueren. Wij vinden het goed dat de voorzitter de coördinatie van het district op zich heeft genomen, want dit brengt wat rust", zegt Koorndijk aan Starnieuws. Hierdoor is Robby Malhoe nu buiten beeld.

Tijdens de evaluatievergadering waren aanwezig de voorzitters van de zes ressorten, assembleelid Frits Moesafierhoesein en Badresein Sital. "Ik ben door hen voorgedragen als kandidaat. Ik heb het in welwillende overweging genomen, maar het managementteam onder leiding van de voorzitter moet ook zijn instemming geven. Het besluit moet genomen worden in samenspraak met de structuren. Die hebben mij voorgedragen als lijsttrekker", deelt Koorndijk mee.

De afdelingsvoorzitter tevens hoofdbestuurslid van de NDP weet nu al wat zijn eerste daden zullen zijn, wanneer hij wordt gekozen. "Ik ga de eerste vijf maanden mijn vergoeding storten in een fonds voor het oprichten van een bejaardentehuis in Saramacca. Daarna een jaar lang de helft van het geld. Verder stel ik een terrein van 800 m2, dat ik samen met mijn vrouw gekocht heb, ter beschikking om het tehuis te bouwen. Samen met andere fondsen moet het lukken om het tehuis te bouwen. In het district zijn er veel oudere mensen die zorg nodig hebben. Een bejaardentehuis is een noodzaak", zegt Koorndijk.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April