NDP-voorzitter Bouterse coördineert afdeling Saramacca
19 Apr 2014, 00:00
foto


Voorlopig zullen Badresein Sital en Robby Malhoe pas op de plaats moeten maken in Saramacca. De vergadering met de structuren van de Nationale Democratische Partij (NDP) die woensdagavond werd belegd in het partijgebouw in Groningen, heeft niet geleid tot een oplossing. NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, heeft besloten om net als in Wanica ook in Saramacca de tijdelijke coördinatie op zich te nemen.

De partijleiding had de afdeling van Saramacca, onder leiding van hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, de opdracht gegeven om een structurenvergadering te beleggen met de zes ressorten. Een NDP-delegatie uit Paramaribo onder leiding van Bouterse zou de vergadering toespreken. Kort nadat Bouterse en zijn delegatie arriveerde, kwam ook Malhoe met een groep NDP'ers de zaal binnen. Toen ontstond er bijna een handgemeen. Malhoe kreeg te horen van structuren dat hij daar niet gewenst was. Er ontstond bijna een handgemeen tussen Malhoe en een ressortraadslid, die elkaar duwden. Starnieuws verneemt dat er terstond werd ingegrepen, waarna besloten werd dat de structuren plaatsnamen voor in de zaal en toehoorders achterop zouden zitten.

Tijdens de vergadering bleek dat de controverse tussen de groep Sital/Koorndijk en Malhoe te groot is om nu een toenadering te kunnen bereiken. Uiteindelijk besloot Bouterse dat hij de coördinatie op zich zal nemen. Intussen zal er aan gewerkt worden om een oplossing te vinden. De structuren toonden zich tevreden met het besluit. Malhoe trad reeds op als coördinator van Saramacca. De twee groepen binnen de NDP staan al maandenlang lijnrecht tegenover elkaar.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April