Inter Moengo Tapoe wint met 2-1 van SNL
16 Mar 2014, 02:00

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft zaterdag in het Franklin Essed Stadion SNL met 2-1 terugverwezen. De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 voor de jongens uit het leger. Het spel werd gekenmerkt door een goede combinatie en hoog tempo.

De eerste goede kans was reeds in de eerste minuten van het spel voor SNL. De bal werd goed voorgetrokken vanuit rechts maar no 11 verzuimde zuiver in te tikken. SNL kwam in de eerste tien minuten met sterk spel. Vooral vanuit het midden werd goed gecombineerd en werd goed gebruik gemaakt van de openingen die IMT bood. Halverwege de eerste helft nam IMT het spel over. Toch kwam SNL op een voorsprong. SNL ging in de aanval na balverlies van Emilio Limon in het midden. Een keiharde schot van Sergio Darson werd in eerste instantie gestopt door doelman Obrendo Huiswoud. Jurmain Vallei was er als de kippen bij en kon uit de rebound de 1-0 nog voordat Obrendo kon reageren, intikken. Er kwam opleving in het spel van SNL. Kort na dat doelpunt moest Obrendo tot twee keer achter elkaar keiharde schoten keren. Zo werd erger voorkomen voor de landskampioen in deze eerste helft.

Ook in de tweede helft kende SNL een frisse start. IMT werd goed onder druk gezet. Het duurde niet lang voordat IMT op spoor kwam. Kareem Caatje Kwasie werd op de rechtervleugel diep gestuurd. Hij liep goed in en kogelde de bal tussen twee spelers diagonaal het doel in 1-1. IMT nam vanaf dat moment het spel over. Naldo Kwasi brak goed door vanuit rechts en gaf een achterzet. De bal kwam bij Giovani Waal die 2-1 aantekende voor IMT. Hierna kwam er geen verandering meer in de score. De landskampioen maakt zich op om maandag richting Haïti te vertrekken voor het afwerken van de CFU clubkampioenschappen. IMT zal op 21 maart in actie komen.