NDP Saramacca wil duidelijkheid van hoofdbestuur
18 Feb 2014, 00:00
foto
Clifton Koorndijk, afdelingsvoorzitter NDP Saramacca.


Hoofdbestuurslid en voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) Saramacca, Clifton Koorndijk, zegt dat Robby Malhoe niet geaccepteerd wordt als coördinator. Deze kwestie is niet besproken door het hoofdbestuur met de structuren. "Wij komen zondag met de structuren bijeen in het partijcentrum van Groningen en zullen een hard standpunt hierover innemen. Als het hoofdbestuur niet luistert, zullen wij genoodzaakt zijn de partij de rug toe te keren", zegt Koorndijk aan Starnieuws.

Malhoe was dit weekend in Saramacca om het startsein te geven voor straatverlichting. Koorndijk wijst er op dat Badresein Sital de politiek coördinator is in Saramacca. "Als voorzitter Desi Bouterse andere ideeën heeft en ons niet meer wil hebben, dan moet hij dat gewoon zeggen. Nu wordt er een kat-en-muisspelletje gespeeld en daar werken wij niet aan mee", stelt Koorndijk. Hij voegt er aan toe dat de structuren democratisch gekozen zijn en niet zomaar opzij kunnen worden gezet.

De NDP'er benadrukt onder andere dat water, elektriciteit, woningbouw, infrastructuur, grondpapieren voor de mensen in het district voorbereid zijn door het afdelingsbestuur. "Wij hebben met EBS technisch directeur Marcel Eyndhoven gesprekken gevoerd over verlichting, maar Malhoe strijkt met de eer en negeert de structuren compleet. Dit zullen wij niet accepteren", merkt Koorndijk op. Het managementteam Verkiezingen van de NDP om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws niet via de media over deze interne aangelegenheid te communiceren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May