Leo Victor bekert verder door winst op Boskamp
10 Feb 2014, 01:00

Leo Victor heeft zondag in het Frank Essed stadion een 4-1 overwinning geboekt op Boskamp. De ruststand was 2-1. De koploper van de hoofdklasse van de SVB-competitie mag met deze score verder in de bekercompetitie.

Vroeg in de ontmoeting kwam Boskamp op een 1-0 voorsprong. Door goed combinatiespel vanuit het middenveld kwam de bal op rechts bij Clyde Riedewald. In eerste instantie bracht doelman Serginho Profijt van Leo Victor redding. De rebound kwam weer bij Riedewald en hij trapte die richting het doel. De bal ging via het hoofd van verdediger Ifanildo Misiedjan in het doel. Niet lang daarna kwam Leo Victor met de gelijkmaker. Door goed combinatiespel was het Furgill Lie A Kwie die de bal nabij de penaltystip kreeg. Hij maakte geen fout en bracht ploegen op gelijke hoogte 1-1.

Hoewel aan beide zijden er kansen werden gecreëerd had Leo Victor na 25 minuten spelen licht speloverwicht. Rond de 30e minuut moest Boskamp met 10 man verder. De speler Rafael Renfrum kreeg een rode kaart voor het gebruik van vulgaire taal. Vanaf dat moment nam Leo Victor het spel over. Een perfecte steekpass stelde Miguel Croni in de gelegenheid diep door te lopen en met een schuiver verschalkte hij doelman Rudolf Landolf van Boskamp: 2-1. De kansen bleven zich voordoen voor Leo Victor. Echter werd er onzorgvuldig met deze kansen omgesprongen. Hierdoor bleef de ruststand 2-1.

Tempo opgevoerd

In de tweede helft voerde Leo Victor de aanvallen op. Boskamp kon niet lang standhouden waardoor de Leeuwen de voorsprong vroeg in de tweede helft konden vergroten. Croni noteerde binnen enkele minuten zijn tweede doelpunt. Deze keer vanuit rechts met een keiharde schuiver: 3-1. Leo Victor wilde meer en vocht ook voor een hogere score. Echter kregen ze het vierde doelpunt dat via het hoofd van Irvin Remak van Leo Victor het doel in ging, cadeau. Boskamp sluitpost Lamsberg had deze kopbal makkelijk kunnen opvangen. De bal verdween tussen de keepershanden het doel in: 4-1. De koploper van de SVB-hoofdklasse competitie speelde op gegeven moment te haastig en ging slordig om met de gecreëerde kansen. Hierdoor bleef de stand 4-1.

In de eerste ontmoeting van de avond won SV Notch van Transvaal met 4-1. De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 voor Transvaal. SV Notch en Leo Victor gaan verder in deze bekercompetitie.