Inter Moengo Tapoe boekt zege; Leo Victor in koppositie
25 Jan 2014, 22:17

De hoofdklassecompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft met de laatste speelronde in de eerste ronde een climax bereikt. Vandaag heeft regerend kampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) een belangrijke zege geboekt op het thuisspelende Boskamp. Na een 3-1 ruststand werd het na 90 minuten spelen 4-3. Leo Victor heeft wederom de koppositie veroverd.

Jimmy Patrick opende na 20 minuten spelen de score via een penalty. IMT beheerste de wedstrijd in deze speelhelft. Kort na dit doelpunt was het Kareem Caatje Kwasie die in topvorm verkeert die het tweede doelpunt noteerde. Van broer Naldo Kwasie kreeg Caatje de bal goed aangespeeld en plaatste hij deze achter doelman Curbian Landolf 2-0. Daarna was het de beurt aan de thuisspelende ploeg. Clyde Riedewald verraste Obrendo Huiswoud totaal. Uit een vrije trap noteerde Riedewald het eerste doelpunt voor Boskamp 2-1. Romano Stekkel toonde ook zijn traptechniek en kon buiten de 16 meter met een keihard schot doelman Landolf het nakijken geven: 3-1.

Na de rust was het een gelijkopgaande strijd. Een miscommunicatie in de verdediging van IMT stelde Riedewald wederom in de gelegenheid middels een lob over Huiswoud te scoren 3-2. Met dit doelpunt kwam de spanning wederom in het spel. Het goed opgekomen publiek in het Eliazerstadion werd in blessuretijd nog verrast met twee late doelpunten. Anduelo Amoeferi loste na goed doorbreken keihard met links. Riedewald reageerde een minuut hierna eveneens met een fraai schot en maakte zijn hattrick compleet.

Leo Victor won met maar liefst 6-2 in het Frank Essed Stadion van Excelsior die op dat moment nog de koppositie had. Binnen 20 minuten spelen was de stand al 3-0. Leo Victor heeft nu 20 competitie uit 9 wedstrijden. Excelsior staat nu op de tweede plaats met 1 punt minder, terwijl IMT met de laatste winstpartij nu op 17 punten is gekomen. Robinhood-Takdierboys is gelijk geëindigd: 1-1. SV Notch en Transvaal bleef doelpuntloos. De tweede ronde gaat de tweede week van februari van start. Komende week staat de bekercompetitie van de SVB op programma.

Zondagavond wordt de eerste ronde afgesloten met de ontmoeting tussen WBC en SNL.