Kareem Caatje Kwasi bezorgt WBC koppijn
18 Jan 2014, 19:40
Kareem Caatje Kwasi

Kareem Caatje Kwasie was in de wedstrijd tussen Inter Moengo Tapoe (IMT) tegen WBC een doorn in het oog voor WBC. In een heel spannende ontmoeting in het Ronnie Brunswijk stadion te Moengo, won regerend kampioen IMT met 2-1 van WBC na een 1-0 ruststand.

De wedstrijd had in het begin een gelijk opgaande trend. Beide ploegen gaven elkaar geen ruimte, vooral op het middenveld. Het duurde bijkans 25 minuten voordat er een doorbraak kwam in het spel. Kwasi kreeg een dieptebal vanuit rechts en brak goed door en ging alleen op het doel af. Hij gaf de breedte pass waaruit Amaktie Maasie die goed kwam aanlopen, de bal het doel intikte.
Na dit doelpunt was het toch geen vrijspel voor IMT. WBC bleef druk uitoefenen. Een overtreding in het strafschopgebied van Jeffin Crawford op Caatje leverde IMT een penalty op. Doelman Ronnie Aloema koos de juiste hoek en kon zo erger voorkomen voor WBC.

Drie punten binnen
De tweede helft begon eveneens in een hoog tempo. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd. WBC had toch een lichte overwicht op het spel en zocht ook meer dan IMT het doel op. Echter ontbrak het aan cohesie in de voorhoede. Joel Baja van IMT deed ook goede zaken in de verdediging van IMT. Het was niemand minder dan Kwasi die 8 minuten voor het laatste fluitsignaal de overwinning voor IMT veilig stelde. Uit een voorgetrokken bal vanuit rechts wist hij Aloema te verslaan: 2-0.

De ingevallen Jungelo Brunswijk kreeg twee doelrijpe kansen om de stand verder op te trekken, maar hij vergat te scoren. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal kon Gregory Righters de achterstand verkleinen door een inschattingsfout van doelman Obrendo Huiswoud. De stand werd 2-1. Met deze stand klimt IMT na 8 wedstrijden van 11 naar 14 competitie punten terwijl WBC blijft steken op 11.