NDP-hoofdbestuurslid Koorndijk voelt zich 'gecoupt'
16 Jan 2014, 02:00
foto
De officiële ceremonie op Damboentong waar huishoudens zijn aangesloten op het waterleidingnet. Derde van rechts, Robby Malhoe. (Foto: Raoul Lith)


Clifton Koorndijk, hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP) tevens ondervoorzitter van de districtsraad van Saramacca, is er gebelgd over dat het 'waterproject' Damboentong is gecoupt. "Wij hebben samen met de ressortraadsleden huis aan huis alle werk gedaan. Ervoor gezorgd dat er stromend water komt in de huizen en dan krijgt Robby Malhoe de eer, terwijl hij vier termijnen assembleelid was en nauwelijks iets gedaan heeft voor het district", zegt Koorndijk aan Starnieuws.

Malhoe is door het Centraal Politiek Orgaan van de NDP benoemd tot coördinator van Saramacca. Sital was de politieke coördinator van dit district. Koorndijk zegt dat de structuren van het district bijeen zijn gekomen en niet tevreden zijn over de wijze waarop dit project is overgenomen. "Ik heb niet eens een officiële uitnodiging gekregen om aanwezig te zijn maandag toen de ceremonie plaatsvond. Ik accepteer geen uitnodiging van een persoon die bij mij per brief heeft bedankt als lid van de NDP", stelt Koorndijk.

Het hoofdbestuurslid van de NDP vindt dat er heel hard is gewerkt door zijn team om zaken te realiseren voor het district. Hij noemt onder andere de bouw van scholen, aanpak van pompgemalen, wegen, bruggen, dammen, realisatie van vuilophaal, in orde maken van schoolvervoer via Staatsolie, bouw recreatiezaal Creola, aanpak waterprobleem Jarikaba. "En nu worden wij aan de kant gezet en iemand die niets heeft gedaan voor het district gaat op solotoer. Wij zullen dit niet zo laten", deelt Koorndijk mee.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April