Minister Belfort: 'Ik heb geen kliniek thuis'
28 Jun 2013, 09:45
foto
Minister Belfort vindt dat mensen misbruik van hem willen maken.


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie is in geen geval gecharmeerd van 'de tweede bevalling' die op de inrit van zijn huis heeft plaatsgevonden. “Ik heb geen kliniek thuis, noch ben ik een medicus,” zegt de bewindsman aan Starnieuws.

Volgens informatie van minister Belfort was Tantietie Haabo al bevallen van haar tweeling en heeft ze zich bewust laten rijden naar zijn huis. De bewindsman vindt dat mensen misbruik maken van zijn goedheid. De 39-jarige vrouw is gisteren voor het huis van minister Belfort 'bevallen' van een tweeling, Esmee en Esmiralda. Naar verluidt zou de 16-jarige dochter van de vrouw haar hebben bijgestaan bij de bevalling. De lijfwachten van de minister hebben de vrouw naar het ziekenhuis begeleid.

Minister Belfort zegt dat hij Patricia Anakaba die op 25 mei voor zijn deur is bevallen, heeft geholpen uit humanitaire gronden. “Het betrof toen een noodgeval.” Hij vertelt dat hij sinds die dag bedolven is onder brieven, telefoontjes, verzoeken en diens wat meer voor hulp. “Ik ben maar een minister met een normaal salaris. Mensen die rijk zijn die helpen niet.”

Intussen heeft de minister maatregelen laten treffen om zulke gevallen te voorkomen. Zijn wachtdiensten hebben de opdracht om maatregelen te treffen dat dit soort van taferelen zich niet meer voordoen voor zijn huis, stelt de bewindsman. “Dit is geen last voor mij,” zegt minister Belfort, “maar een teleurstelling voor degenen die denken misbruik van mij te maken.”
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April