Buurt wordt betrokken bij vernietiging ziekenhuisafval
15 Jun 2013, 11:30
foto
Ziekenhuisafval opgeslagen in een zijstraat van de Commissaris Weytingweg. (Foto: Raoul Lith)


Het ziekenhuisafval dat opgeslagen ligt in een zijstraat van de Commissaris Weytingweg (omgeving Leiding 10) zal ter plekke moeten worden vernietigd. De oven die hiervoor gebruikt werd, wordt weer in orde gemaakt. "Er is geen andere keus op dit moment. Vervoer van het afval, zal nog meer gevaar opleveren", zegt overste Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

Slijngaard weet dat de plaatselijke bevolking geprotesteerd heeft tegen het verbranden van het afval ter plekke. Er zullen voorzorgsmaatregelen genomen worden. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid zal de buurtbewoners toespreken. Zij zullen worden betrokken bij dit proces.

Intussen heeft NCCR met andere betrokkenen en vertegenwoordigers van de gezondheidsorganisatie PAHO, ter plekke wat maatregelen getroffen. Het afval is geordend en in grotere zakken geplaatst. Slijngaard benadrukt dat alles zo zorgvuldig mogelijk gebeurt. "Het gaat om een noodverbranding. Op dit moment is er geen andere oplossing", stelt Slijngaard.


Sunday 22 April
Saturday 21 April
Friday 20 April