Starnieuws prominent op expositie SVJ
23 Jan 2013, 18:00
foto
Statistieken van Starnieuws.com in 2012.


Starnieuws.com participeert in de expositie van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) in Theater Unique, die van 18:00 tot 21 uur duurt. Het thema is 'Ontstaan van de media'. Verder zijn ook de STVS en SRS prominent aanwezig.

Na een voorbereiding van negen maanden presenteerden de oprichters Nita Ramcharan en Humphrey Schurman op donderdag 17 april 2008 Network Star Suriname NV aan de samenleving. Vrienden, collega’s en familieleden brachten een heildronk uit op het jongste mediabedrijf van Suriname. Naast diverse documentaires en videoproducties, werd het tijd voor de nieuwssite die 24 uur per dag, zeven dagen in de week online zou zijn. Een gedurfd initiatief voor Suriname. Toen was het eindelijk zover om www.starnieuws.com, die al vanaf dag 1 was gebouwd door Beyond-IT Solutions NV op woensdag 3 februari 2010 de wijde wereld in te sturen.

Innovatie
Starnieuws.com is een pionier in de introductie van een nieuwssite die around the clock, ook op zon- en feestdagen, wordt bijgehouden met het laatste nieuws. De combinatie met video's en foto's maken de site compleet. Voor diverse media is Starnieuws ook een levensader. Een groot deel van diverse nieuwsbulletins bestaat uit berichten van Starnieuws, al dan niet met bronvermelding. Anderen plegen ronduit plagiaat, waarbij zonder blikken of blozen complete berichten worden gestolen. Plagiaat is doodzonde in de journalistiek en is ook onderdeel van het trainingsprogramma van de SVJ. Niemand minder dan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie houdt hier een inleiding over. Hij zal ook ingaan op het Wetboek van Strafrecht waarin plagiaat strafbaar is gesteld.

In februari 2010 werd Starnieuws.com 34.236 bezocht. Het eerste jaar bezochten 3.856.662 de nieuwssite. In 2011 sprong dit aantal naar 8.537.635. Afgelopen jaar bezochten 12.006.904 de site. Per dag krijgt Starnieuws gemiddeld 35.000 bezoekers en is de grootste (nieuws) site van Suriname. Ruim 80% van de bezoekers is Surinamers. Daarnaast raadplegen mensen uit de hele wereld Starnieuws.com. Wie geen Nederlands verstaat, haalt het bericht door 'Google translate'. Op Facebook heeft de nieuwssite bijkans 18.000 vrienden, die ongezouten hun mening geven over de onderwerpen waarover er wordt gepubliceerd.

App op BlackBerry
Op 4 januari heeft I-Frontier Mobile Solutions een Applicatie gelaunched waarbij elk bericht van Starnieuws gelijk naar de BlackBerry wordt gestuurd van mensen die de App hebben gedownload. Intussen zijn er meer dan 3.500 gebruikers van deze App. Ruim 90% is afkomstig uit Suriname, zegt directeur Marlon Elkerbout van I-Frontier Mobile Solutions. Daarna volgen de Verenigde Staten van Amerika en Nederland. Ook het filmschema van TBL-Cinema's en de wachtdienstregeling van het Staatsziekenfonds (SZF) krijgen de gebruikers wekelijks op hun smartphone door de App te downloaden.

De volgende technologische ontwikkeling van Starnieuws.com is al in de maak...
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April